Старосинявська центральна бібліотека

  • Stormy coast

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

  • Splash!

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

Головна » 2019 » Ноябрь » 22 » Патріотична година «У їхніх серцях жила Україна»
12:51
Патріотична година «У їхніх серцях жила Україна»

    21 листопада 2019 року в читальному залі центральної районної бібліотеки відбулась патріотична година «У їхніх серцях жила Україна», присвячена Дню Гідності та Свободи за участю представників місцевої влади, установ та організацій громади, працівників бібліотеки, школярів 10-х класів та вчителів Старосинявського НВК, небайдужих громадян. Ведуча заходу бібліотекар відділу обслуговування Наталя Данілкович звернулась до учасників заходу: « Сьогодні ми зібралися з нагоди відзначення 6-ї річниці Революції Гідності. Революція Гідності – це новий термін, який визначає політичні та суспільні зміни в Україні з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року, викликані відходом політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на Європейську інтеграцію та подальшою протидією цьому курсу. Чим була революція для кожного з нас? Для когось прогулянкою, для когось війною. Але в першу чергу Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людськості та гідності». Ведуча запропонувала переглянути відеофільм про події, що відбувалися в країні і на Майдані Незалежності під час Революції Гідності. Дані події кардинально змінили напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян - справжніх патріотів Батьківщини. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною - ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця буде пам'ять про героїв Небесної Сотні та воїнів ООС, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну власне життя. Тож хвилиною мовчання вшанували всіх, хто віддав своє життя за наше світле майбутнє.

Затамувавши подих слухали школярі розповідь очевидця тих подій, нашого земляка Юрія Кравчука, який був учасником Революції Гідності. Спілкування відбулося у форматі запитань-відповідей, після чого учні продекламували вірші українських авторів про Майдан та Героїв Небесної Сотні. Із словами вдячності українським героям та побажаннями здоров’я і миру нашій державі звернулися до присутніх заступник голови райдержадміністрації Оксана Ліщишина, секретар селищної ради Наталія Гарник, учасник Майдану у Старій Синяві, голова районної партійної організації ВО «Батьківщина» Микола Маліновський. Вони сказали, що герої Небесної Сотні віддали своє життя за кожного з нас. Полягли за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

В залі прозвучали слова «Слава Україні! Героям Слава!».

На завершення заходу учасники переглянули книжково-ілюстративну виставку «Вільні творять майбутнє», присвячену Дню Гідності та Свободи та поклали квіти до меморіальної дошки Олександра Казімірова, який загинув в зоні ООС і якому в цей день могло б виповнитись 23….

Народ мій є,

Народ мій завжди буде,

Ніхто не переможе мій народ!

 

Переглядів: 369 | Додав: Світлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Нові надходження
Акція

Рекомендуємо
ознайомитись

Акція

Архів
записів

Акція

Наші партнери

Старосинявська громада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
УБА
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Конструктор сайтов - uCoz -->

Наша адреса:

смт Стара Синява вул. Грушевського, 61

тел. (03850)2-03-30

e-mail: bibliosinyava@i.ua

Сайт://sinyava-cbs.at.ua

Графік роботи:

Щоденно з 9:00 до 18:00

Неділя з 9:00 до 17:00

Вихідний – субота

Остання середа місяця – санітарний день

Вхід адмін