Старосинявська центральна бібліотека

  • Stormy coast

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

  • Splash!

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

Головна » 2021 » Январь » 19 » Книжкова виставка – експозиція : «Соборність України: нерозривний зв’язок поколінь »
14:46
Книжкова виставка – експозиція : «Соборність України: нерозривний зв’язок поколінь »

22 січня Україна  відзначає державне свято – День Соборності України. Це свято відзначаємо щороку в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софіївській площі в Києві. Незважаючи на підписання доленосного документа, Україна не змогла тоді стати по-справжньою незалежною. Наступне возз’єднання українських  земель стало можливим 22 січня 1939 року, коли в місті Хуст офіційно відзначили День Соборності. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.

Сьогодні, коли від великої історичної події минуло 102 роки, ми залишаємося вірними мрії наших предків до об’єднання, до територіальної неподільності та незалежності українських земель. Розв’язана на сході України війна - чергова спроба зруйнувати одвічні прагнення, зламати державну силу. Нині, коли Україна переживає непрості часи, поняття «соборність» та «неділимість» набули нового значення, загострились їх розуміння. Наші воїни, волонтери, мільйони громадян стоять на захисті єдності і територіальної   цілісності держави, українська нація  остаточно утвердилася    на всіх теренах – західних, східних, північних, південних та центральних і об’єднала представників різних етносів та носіїв різних мов.

         День Соборності України –це можливість укотре заявити на весь світ, що  українська нація – єдина, а її територія – неподільна.

        День 22 січня 1919 року назавжди залишиться в історії українського народу як свято Соборності України. Високий принцип соборності своїх земель – найблагородніший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація.

          В Старосинявській центральній бібліотеці оформлено патріотичну книжкову виставку – експозицію : «Соборність України: нерозривний зв’язок поколінь », на якій представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до соборності.  Це: навчальні посібники з історії України, в яких йдеться про споконвічне прагнення українського народу до волі, свободи та незалежності, про тяжку та тривалу боротьбу за національне визволення, утвердження власної державності та єдності, періодичні видання, на сторінках яких висвітлюється історична подія. Серед запропонованих книг, найбільш цікавими для користувачів будуть книги: Добржанський О.В., Старик В.П. "Бажаємо до України!", Шкільник М. "Україна у боротьбі за державність в 1917-1921рр.", Шаповал Ю., Верба І. "Михайло Грушевський", Коляда І.А."Пилип Орлик", Савченко В.А. "Павло Скоропадський" та "Україна: антологія пам'яток державотворення, Х-ХХст. т.7". Дані видання  допоможуть   краще пізнати історію нашої держави, роз’яснюють значення соборності в політичному житті сучасної України, а також сприяють піднесенню національної свідомості.  День Соборності - це нагадування про те, що сила нашої держави - в єдності українських земель.

 

 

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 166 | Додав: Світлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Нові надходження
Акція

Рекомендуємо
ознайомитись

Акція

Архів
записів

Акція

Наші партнери

Старосинявська громада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
УБА
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Конструктор сайтов - uCoz -->

Наша адреса:

смт Стара Синява вул. Грушевського, 61

тел. (03850)2-03-30

e-mail: bibliosinyava@i.ua

Сайт://sinyava-cbs.at.ua

Графік роботи:

Щоденно з 9:00 до 18:00

Неділя з 9:00 до 17:00

Вихідний – субота

Остання середа місяця – санітарний день

Вхід адмін