Старосинявська центральна бібліотека

  • Stormy coast

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

  • Splash!

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

Головна » 2021 » Декабрь » 3 » Цифрові технології для людей з інвалідністю
15:30
Цифрові технології для людей з інвалідністю

Щороку 3 грудня в Україні відзначається Міжнародний день осіб з інвалідністю, який був встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року.

Насправді, цей день не є святом, а покликаний привернути увагу суспільства до проблем людей з особливими потребами, до захисту їхніх прав, гідності та благополуччя. Адже саме ставлення до осіб з інвалідністю визначає ступінь цивілізованості суспільства.

З цієї нагоди, в рамках Всеукраїнської акції  „16 днів проти насильства”,  на базі Старосинявської центральної бібліотеки фахівець Старосинявської районної філії Хмельницького ОЦЗ Людмила Гарник спільно з працівником бібліотеки-хабу Аллою Гневуш провели засідання клубу «Державні послуги онлайн» для безробітних осіб з інвалідністю.

Під час заходів фахівець центру зайнятості Людмила Іванівна розповіла про  права громадян, у тому числі людей з інвалідністю, які закріпленні в Конституції України, у якій, зокрема, визначено, що “кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується”. Будь-яка людина, що має будь-яку групу інвалідності, має право на працю. А також пояснила, що поєднує Міжнародний день осіб з інвалідністю та Всеукраїнську акцію  „16 днів проти насильства” та про установи та організації, куди будь-хто може звернутись за допомогою,

Багато процесів, перейшли у цифровий вимір. Для людей з інвалідністю, світ новітніх технологій вже давно став першим помічником у реалізації себе та своїх потреб. Тому, бібліотечний працівник Алла Валентинівна ознайомила присутніх з сайтом «Дія.Цифрова освіта», провела інструктаж, як здійснити реєстрацію особистого акаунта та знайти освітній курс за вподобанням.

Як приклад, було розглянуто освітній серіал «Цифрові технології для людей з інвалідністю – комплексний серіал з практичними порадами, як цифрові технології можуть спростити та полегшити щоденне життя людям із різними типами інвалідності. Серіал налічує 10 серій, має вбудовані титри українською мовою та переклад жестовою мовою. Даний курс охоплює теми: як вбудована функція допомагає людям із порушеннями слуху або зору; програми для озвучення друкованого тексту; месенджери та особливості їхнього використання для людей з інвалідністю; купівля найпотрібніших товарів та послуг онлайн; дистанційна освіта для людей з інвалідністю, інтернет-технології для працевлаштування осіб з інвалідністю.

Під час спілкування надійшло чимало запитань від присутніх, на які вони отримали кваліфіковані відповіді.

 

Переглядів: 234 | Додав: Світлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Нові надходження
Акція

Рекомендуємо
ознайомитись

Акція

Архів
записів

Акція

Наші партнери

Старосинявська громада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
УБА
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Конструктор сайтов - uCoz -->

Наша адреса:

смт Стара Синява вул. Грушевського, 61

тел. (03850)2-03-30

e-mail: bibliosinyava@i.ua

Сайт://sinyava-cbs.at.ua

Графік роботи:

Щоденно з 9:00 до 18:00

Неділя з 9:00 до 17:00

Вихідний – субота

Остання середа місяця – санітарний день

Вхід адмін