Старосинявська центральна бібліотека

  • Stormy coast

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

  • Splash!

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

Головна » 2021 » Декабрь » 1 » Бібліотеки громади вшановують пам’ять жертв голодоморів
16:33
Бібліотеки громади вшановують пам’ять жертв голодоморів

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору. А тому варто робити все, щоб їх нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.

Головне у діяльності бібліотек громади по відзначенню чергової річниці Голодомору і вшануванню пам’яті його жертв – донести правду сучасникам про цю трагедію. До цієї дати працівники бібліотек громади організували і провели цикл заходів:  книжкові виставки та викладки, а саме: виставка- пам’ять «Не згасни, свічко пам’яті» (центральна бібліотека), виставка-експозиція «Голодомор у моєму краї» (Мшанецька сільська бібліотека-філія),  книжкова викладка «Не згасни, свічко пам’яті» (Бабинська, Паньковецька сільські бібліотеки-філії), книжкова викладка «Голодомор - велика трагедія 30-х років» (Мисюрівська сільська бібліотека-філія), книжкова виставка «Чорні крила голодомору» (Олексіївська сільська бібліотека-філія), на яких експоновані різноманітні книги та посібники, що розповідають про причини та наслідки голодоморів. Та найбільше зацікавлення  користувачів викликали видання краєзнавчого характеру, в яких йдеться про події 1932-1933 років, що відбувалися на теренах Старосинявщини. Кожна книга з цих виставок є одним із місточків, що єднає нас з минулим, допомагає розібратись в тих білих плямах, які виникають на карті історії України. Презентуючи книжкові видання, бібліотекарі вкотре нагадали, що треба свято берегти пам’ять про ті страшні події, усвідомлювати трагізм у долі рідного народу, сприяти зростанню патріотичних почуттів на засадах особистого розуміння історії.

Також користувачі бібліотек 27 листопада стали учасниками годин та днів пам’яті. Бібліотекарі зазначили, що в історії українського народу є трагічні сторінки, що примушують стискатися людські серця. І одна із найстрашніших   – Голодомор,  дізналися про причини і наслідки цієї трагедії, Проведено: історична година пам’яті «Хай буде пам’ять незгасима» (Заліссянська сільська бібліотека-філія), вшанування пам’яті жертв голодоморів (Новосинявська, Пилявківська, Сьомаківська сільські бібліотеки-філії, Паньковецька сільська бібліотека-філія), історична година пам’яті «Голод 1932-1933 років» (Іванковецька сільська бібліотека-філія). Створено відео ролик «Голодомор в моєму краї» (Йосипівська та Цимбалівська сільські бібліотеки-філіали), «День пам’яті невинних жертв голодоморів» (центральна бібліотека). Всі бібліотекарі та користувачі долучилися до Всеукраїнської акції «Засвіти свічку», в знак вшанування невинно замученого голодом українського народу.

 

Переглядів: 172 | Додав: Світлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Нові надходження
Акція

Рекомендуємо
ознайомитись

Акція

Архів
записів

Акція

Наші партнери

Старосинявська громада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
УБА
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Конструктор сайтов - uCoz -->

Наша адреса:

смт Стара Синява вул. Грушевського, 61

тел. (03850)2-03-30

e-mail: bibliosinyava@i.ua

Сайт://sinyava-cbs.at.ua

Графік роботи:

Щоденно з 9:00 до 18:00

Неділя з 9:00 до 17:00

Вихідний – субота

Остання середа місяця – санітарний день

Вхід адмін