Старосинявська центральна бібліотека

  • Stormy coast

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

  • Splash!

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

Головна » 2023 » Июль » 28 » Відбувся тренінг з цифрової грамотності «Цифрова освіта для всіх без обмежень»
13:27
Відбувся тренінг з цифрової грамотності «Цифрова освіта для всіх без обмежень»

#cyfra_library

#Дія_Освіта_Хмельниччина

#bibliosinyava_cyfra_library

Цифрові технології – це потужний інструмент, який здатен забезпечити прорив на новий рівень розвитку для громади. Перехід із застарілих, але звичних інструментів може викликати тривогу, проте їхнє впровадження є шансом відкрити нові горизонти.

Усі ми опинилися перед новими викликами, та водночас перед новими можливостями. І саме від нас залежить як ми це використаємо.

Діджиталізація та різноманітні цифрові застосунки дозволяють зробити діяльність та комунікацію більш ефективною та результативною.

30 червня 2023 року в хабі цифрової освіти «Комунальний заклад «Старосинявська центральна бібліотека Старосинявської селищної ради» відбувся тренінг з цифрової грамотності «Цифрова освіта для всіх без обмежень», який провела координатор хабу Алла Паламарчук.

Учасниками тренінгу стали люди різного віку, статі та професії: діловод сіл Цимбалівка, Яблунівка Старосинявської селищної ради – Ангеліна Дорожко, головний спеціаліст архівного відділу Хмельницької районної державної адміністрації – Жанна Майданевич, викладач Старосинявської дитячої мистецької школи – Лариса Макогонська, завідувач Старосинявської бібліотеки для дітей – Любов Зваричук, бібліотекар І категорії комунального закладу «Старосинявська центральна бібліотека Старосинявської селищної ради» – Наталя Данілкович, головний спеціаліст відділу з питань соціального захисту населення виконавчого комітету Старосинявської селищної ради – Ніла Гук, методист Старосинявського центрального будинку культури «Ритм», голова профспілки – Ніла Лотишко, головний спеціаліст відділу - служба у справах дітей Старосинявської селищної ради – Олександр Козлик, приватний-підприємець – Світлана Ніколаєць, бухгалтер відділу культури, національностей, релігії та туризму Старосинявської селищної ради – Тетяна Левчук, оператор оптичного устаткування - Ярослав Дериглазов.

Такий різносторонній склад учасників не випадковий. Цифрова трансформація будь-якої громади залежить від її мешканців: надавачів послуг та користувачів. Якщо говорити глобально, то немає сенсу у будь-яких цифрових сервісах чи в будь-чому іншому, якщо людина не вміє чи не знає, як ним користуватися або через технічні питання немає доступу до Інтернету і можливостей.

Мета тренінгу – підняти рівень цифрової грамотності та розглянути можливості для подальшого їх застосування у своїй професійній діяльності та для особистих потреб.

Під час навчання учасники здійснили екскурс платформою Дія. Освіта: зареєструвались, ознайомились з принципами навчання, тестування і сертифікації отриманих знань. Обговорили, які цифрові навички необхідні в тій чи іншій сфері життя. Познайомились з ресурсом «Цифрограм», який надає можливість перевірити рівень цифрових компетентностей. Отримали поради щодо користування мобільними застосунками. Дізнались про актуальні для життєдіяльності громади сайти, групи в соціальних мережах. Почули про досвід цифрової трансформації в українських містах: Львів, Вінниця та Хмельницький. Переглянули частину освітнього серіалу «Регіональна цифрова трансформація». Підвищили свою онлайн безпеку, дізнавшись про найпоширеніші види злочинів у цифровому просторі та різні шахрайські схеми, навчились знаходити відмінності між справжніми та фейковими сторінками, отримали рекомендації як діяти, якщо потрапили «на гачок», під’єднались до Telegram-bot «Цифрограм. Твоя кібергігієна».

На завершення заходу, кожен бажаючий мав можливість задати питання, поділився міркуваннями щодо ідеального Хабу цифрової освіти у бібліотеці та своїми враженнями про навчання, а також отримали буклети з корисними посиланнями та переліком освітніх серіалів з сайту Дія. Освіта.

«Завжди цікаво прийняти участь у тренінгах, освоювати для себе щось нове. Тому сподіваюсь, що цифрова освіченість жителів нашої громади буде зростати, і допоможуть їм у цьому Хаби цифрової освіти» – зазначив один із учасників тренінгу.

Навчання відбулося в рамках реалізації проєкту «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти», який реалізується Українська бібліотечна асоціація/Ukrainian Library Association у співпраці з регіональними відділеннями УБА та обласними бібліотеками України за підтримки Програми розвитку ООН в Україні (UNDP Ukraine / ПРООН в Україні) у межах «Проєкту підтримки Дія», що реалізується за фінансування Швеції (Embassy of Sweden in Kyiv) та Міністерство цифрової трансформації України.

Переглядів: 36 | Додав: Світлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Нові надходження
Акція

Рекомендуємо
ознайомитись

Акція

Архів
записів

Акція

Наші партнери

Старосинявська громада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
УБА
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Конструктор сайтов - uCoz -->

Наша адреса:

смт Стара Синява вул. Грушевського, 61

тел. (03850)2-03-30

e-mail: bibliosinyava@i.ua

Сайт://sinyava-cbs.at.ua

Графік роботи:

Щоденно з 9:00 до 18:00

Неділя з 9:00 до 17:00

Вихідний – субота

Остання середа місяця – санітарний день

Вхід адмін