Старосинявська центральна бібліотека

  • Stormy coast

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

  • Splash!

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

Головна » 2023 » Август » 23 » «Незалежній Україні – наша шана нині і навік!»
08:36
«Незалежній Україні – наша шана нині і навік!»

З нагоди свята Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора в бібліотеках  громади відбулися тематичні заходи. 24 серпня 1991 року, продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, Верховна Рада Української Республіки урочисто проголосила незалежність України та створення самостійної української держави. З того часу весь український народ відзначає державне свято – День Незалежності України.

День Незалежності України – це одне з найважливіших свят для українців. Це свято особливе, як унікальні ті події, що відбувалися у 1991 році. У цьому році нашій прекрасній, волелюбній, незалежній державі виповнюється 32 роки. Напевно, зараз у кожного з нас одна спільна мрія - мир на нашій рідній землі.   

Також 23 серпня відзначаємо День Державного Прапора – це свято всіх поколінь українців, незмінний символ патріотизму. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий - часом героїчний, часом трагічний шлях. Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність. Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують велику працю наших людей від сходу до заходу України, й з півночі до півдня.

В ХІІІ – ХУІІІ ст. ця традиція поєднання жовтого і блакитного поширилась і на герби тогочасних міст – Києва, Миргорода, Чернігова. Ці кольори були притаманні і учасникам гайдамацького руху, і під ними формувались перші українські національні військові об'єднання.

Державний Прапор уособлює усі прагнення та надії українського народу на краще майбутнє. Тож нехай синьо-жовтий стяг і надалі вселяє в серце кожного українця гордість, та спонукає на нові подвиги заради своєї Батьківщини наших захисників та захисниць.

Напередодні свят у бібліотеках комунального закладу «Старосинявська центральна бібліотека Старосинявської селищної ради» проходять тематичні заходи: «І синє небо, і жовте колосся», «Миті історії української  Незалежності!» (центральна бібліотека), протягом тижня проходить  цикл книжкових виставок  «У моєму серці Україна», матеріали яких висвітлюють тривалий шлях пройдений нашою державою та перспективи розвитку України.  У Старосинявській бібліотеці для дітей проходить патріотичний тиждень «З Україною в серці!». Для дітей та підлітків проведено історичний майданчик «Україна. Народжені вільними».

Паплинецька, Бабинська, Пилявківська бібліотеки-філії пропонують своїм користувачам виставку-символ «Наш Прапор – дух єдиний великого народу» та книжкові виставки «Моя країна- Україна», «Українці – нація героїв».  Йосипівська бібліотека-філія провела виховну годину «Незалежній Україні – наша шана нині і навік!»,  підготувала тематичну виставку «Живи у віках Незалежна Україно!». Пилявківська бібліотека-філія провела патріотичну бесіду «Державні та народні символи моєї Батьківщини». Олексіївська бібліотека - філія провела історичну сторінку «Вони боронили Україну», презентувала книжкову виставку-панораму «Україна Незалежна: сторінки історії», присвячену державному святу, на якій наголошено на вагоме значення свят Державного прапора та Незалежності України, бібліотекар провела користувачам бібліотеки мандрівку в славні періоди історії нашого народу, розповіли про національні та народні символи України.

У Мшанецькій бібліотеці – філії оформлено для юних користувачів історичний хроноскоп «Українська Державність: витоки, становлення, розвиток» та «Символи державності. Майстри українського слова», на яких представлена література про шлях нашої держави до самостійності, від давнини до сьогодення, про видатних особистостей, які зробили свій внесок у цей процес.

У Іванковецькій, Мисюрівській, Заліссянській бібліотеках-філіях організовано експрес-виставки «Україно, нене моя», «Це моя і твоя Україна», «Незалежна і єдина будь навіки, Україно!». У Адампільській та Пасічнянській бібліотеках-філіях – виставки-події «Україна – це ти! Україна – це я! Незалежна і вільга державо моя!», «Боже, Україну бережи», де читачі мають змогу ознайомитися з літературою присвяченою історичним фактам створення незалежної України, з національною символікою нашої Держави.

Пишаємося нашою державною символікою та вивчаємо її історію!

Український прапор - наша гордість і найвідоміший символ України. Під час повномасштабної війни весь світ дізнався про самовідданість і хоробрість українського народу, а наш синьо-жовтий прапор вивішують з балконів, носять на собі і прикріплюють до машини на знак підтримки українців.

Працівники  бібліотек громади щиро вітають  з 32-ю річницею Незалежності України. Нинішній рік – це рік великих випробувань, пора сподівань і надій, нехай же всі вони справдяться. Від усього серця бажаємо Вам, щоб життя завжди було яскравим і багатим, як кольори нашого Державного стягу: синім і мирним, як небо, та жовто-золотистим, як пшеничні поля України! Нехай якнайшвидше над нашою державою засяє сонце ПЕРЕМОГИ!

Слава Україні! Героям Слава!

Переглядів: 49 | Додав: Світлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Нові надходження
Акція

Рекомендуємо
ознайомитись

Акція

Архів
записів

Акція

Наші партнери

Старосинявська громада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
УБА
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Конструктор сайтов - uCoz -->

Наша адреса:

смт Стара Синява вул. Грушевського, 61

тел. (03850)2-03-30

e-mail: bibliosinyava@i.ua

Сайт://sinyava-cbs.at.ua

Графік роботи:

Щоденно з 9:00 до 18:00

Неділя з 9:00 до 17:00

Вихідний – субота

Остання середа місяця – санітарний день

Вхід адмін