Старосинявська центральна бібліотека

  • Stormy coast

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

  • Splash!

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

Головна » 2023 » Июль » 28 » БІЛІОГРАФ ІНФОРМУЄ
13:26
БІЛІОГРАФ ІНФОРМУЄ

Видавнича діяльність бібліотеки: фаховість та креативність

Під час війни надзвичайно важливим стало єднання всіх українців для боротьби з ворогом. Сьогодні кожен з нас часткою своєї праці наближає день Перемоги. Ми, бібліотекарі, тримаємо інформаційний фронт. Віримо у нашу Перемогу. Слава Україні! Слава українським захисникам!

Методично-бібліографічний відділ центральної бібліотеки продовжує займатися видавничою діяльністю. Видавнича робота бібліотек сьогодні є різноманітною, краєзнавчою та методично спрямованою, видається на власній комп’ютерній техніці.

Діапазон широкий: бібліографічні, методичні, методико-бібліографічні, інформаційні, довідкові видання, рекомендаційні, матеріали передового досвіду, календарі, списки нової літератури, прес-дайджести, прес-релізи, краєзнавчі пам’ятки, історичні довідки, буклети, листівки, закладки.

За І квартал 2023 року заслуговують на увагу такі видання методично-бібліографічного відділу центральної бібліотеки:

1.Життя Старосинявської громади за 2022 р.: інформаційний бюлетень

В даному виданні висвітлено основні важливі події соціально-економічного, політичного, екологічного та культурного розвитку Старосинявської громади за 2022 рік.

2.Героїчно загинули за Україну…: Герої російсько-української війни Старосинявщини: краєзнавче довідково-бібліографічне видання вип.2

Видання про Героїв російсько-української війни, наших земляків Старосинявщини, Небесних ангелів, про їх безсмертний подвиг. Містить біографії, історії їхніх подвигів дані про дату та місце загибелі. Наш святий обов’язок перед загиблими у боротьбі за незалежність, волю і свободу рідної землі в мирний час ХХІ століття- зберегти пам'ять, примножити її та передати у спадок наступним поколінням.

3.Література рідного краю : рекомендаційний список літератури

Вміщує список краєзнавчої літератури подільських поетів, письменників, які надійшли в центральну бібліотеку в І кв. 2023 р.

Щедра поетичними талантами подільська земля. Сьогодні в бібліотеках області є книги багатьох подільських авторів. Значна частина їх-поетичні збірки. Із сторінок цих книг, з поетичних рядків поетів-земляків у всій своїй красі постає наше Поділля, його люди, природа рідного краю.

Творчість сучасних поетів, письменників рідного краю - безцінна. Слухаючи їх твори, ми ще більше розуміємо і відчуємо красу й неповторність рідної землі, навчаємось розуміти найголовніше – добро наших сердець, чесна праця й благородні діяння ніколи не пропадуть марно.

Серед книг подільських авторів є нові книги наших земляків Любови Сердунич, Олексія Скоробагатого, Валерія Пузіка.

4.Її величність Книга : інформаційна пам’ятка

Безмежна сила книги. Книга супроводжує нас все життя. Вона відкриває нам небачені обрії, допомагає зрозуміти історію народу, розкриває таємниці природи, життя. Прогнози про те, як будуть виглядати сучасні книги, робилися давно і досить успішно. Зараз нікого не здивуєш електронною книгою або аудіозаписом, книгами з доповненою реальністю або відеорядом.

Однак, серед друкованих видань зустрічаються такі поліграфічні шедеври, пройти мимо яких дуже складно. Їх читають, збирають для колекції, дарують, тим більше гарна книга завжди вважається найкращим подарунком. З найдорожчими, найбільшими, найменшими, найдовшими, найтовстішими, найдивовижнішими книгами в світі ви познайомитесь на сторінках нашої інформаційної пам’ятки.

5.«Вишиванка- національна святиня»: анотована інформаційна довідка

Видання містить цікаву інформацію про історію українського етнічного бренду – вишивки, наведено цікаві факти про українську вишивку, ознайомитесь з різновидами українських автентичних візерунків та зазирнемо у світ найпоширеніших серед наших пращурів кольорів, використовуваних в оздобленні. Містить фото Дня вишиванки в «КЗ Старосинявська ЦБ».

Інформаційна довідка допоможе розширити та поглибити знання про вишивку, виховувати повагу до традицій свого народу, любов до рідного краю.

6.«Українізація та її мета»: ( до 100-річчя із часу початку політики «українізації» - заходів на підтримку розвитку української мови (1923)) : методичні поради для сільських бібліотекарів

7. «Здорова молодь – сильна Україна»: [вебліографічний список ]

Дані видання знаходяться у вільному доступі у бібліотеці. Заходьте, знайомтесь, вивчайте!

Переглядів: 38 | Додав: Світлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Нові надходження
Акція

Рекомендуємо
ознайомитись

Акція

Архів
записів

Акція

Наші партнери

Старосинявська громада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
УБА
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Конструктор сайтов - uCoz -->

Наша адреса:

смт Стара Синява вул. Грушевського, 61

тел. (03850)2-03-30

e-mail: bibliosinyava@i.ua

Сайт://sinyava-cbs.at.ua

Графік роботи:

Щоденно з 9:00 до 18:00

Неділя з 9:00 до 17:00

Вихідний – субота

Остання середа місяця – санітарний день

Вхід адмін