Старосинявська центральна бібліотека

  • Stormy coast

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

  • Splash!

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

Головна » 2019 » Март » 13 » Круглий стіл "Слава визволителям України"
16:34
Круглий стіл "Слава визволителям України"

      У кожної держави, кожного народу є дати і події, які складають основу, опорні точки їхньої історії, підґрунтя історичної пам’яті і національної гордості. Для нас, прийдешніх поколінь, такою знаковою віхою була і вічно буде перемога у Другій Світовій війні. Наш народ переміг у найжорстокішій війні ХХ століття, подарувавши людству мир, радість, надію на прекрасне життя на нашій планеті. Пам’ять… Вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас із старих фронтових фотографій, з тих речей, які зберігають колишні фронтовики, вона не дає потьмяніти жодній героїчній сторінці історії перемоги над нацистськими загарбниками.

12 березня 2019 року в читальному залі центральної районної бібліотеки відбувся круглий стіл «Слава визволителям України» з нагоди відзначення 75-ї річниці визволення України від нацистських загарбників. Даний захід проведений в рамках Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України», завданням якої є зміцнення в суспільній свідомості пам’яті про події Другої Світової війни, про людей котрі були учасниками звільнення Хмельниччини та України. Ця меморіальна акція йде від області до області, від міста до міста, від села до села, відтворюючи хід звільнення окупованої гітлерівцями української землі зі сходу на захід.

Відкрила захід бібліотекар відділу обслуговування Наталя Данілкович, яка розповіла про хід Естафети та закликала згадати у спільній молитві Героїв минулого і сьогодення, які поклали свої голови за наше майбутнє. Всі присутні схилили голови під час хвилини мовчання.

Ведуча радо привітала та запросила до слова гостей із Полонського краю, які завітали на Старосинявщину для передачі Естафети пам’яті. Це: Олександр Михайлович Коблай, керуючий справами Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади, Валентин Іванович Жухевич, голова Полонської районної ради організації ветеранів України, Анатолій Сергійович Машура, секретар Полонської районної ради організації ветеранів України. З вітальним словом до гостей та учасників круглого столу звернулися Оксана Володимирівна Ліщишина, заступник голови районної державної адміністрації та Світлана Віталіївна Лакуста, заступник Старосинявського селищного голови. В урочистій атмосфері відбулося підписання Акту передачі-прийому Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України», а також Паспорта пам’яті меморіальної землі, взятої в ході естафети від делегації Полонщини до делегації Старосинявщини.

Голова Старосинявської районної організації ветеранів Афганістану «Воїнів-інтернаціоналістів» Олександр Якович Осадчук звернувся до підростаючого покоління та наголосив на тому, щоб завжди пам’ятали про подвиг наших дідів і прадідів.

Учасники круглого столу вчителі історії загальноосвітніх шкіл обговорили події на Старосинявщині під час Другої Світової війни у своїх виступах: «Стара Синява в роки радянсько- німецької війни» Оксана Василівна Собур, вчитель історії Старосинявського НВК, «Старосинявщина фронту» Антоніна Станіславівна Поліщук, вчитель історії Адампільської ЗОШ І-ІІІ ступенів, «Село Сьомаки, Старосинявського району – подільська Хатинь» Наталія Дмитрівна Чукань, вчитель історії Дашковецького НВК., «Оборонні споруди Старосинявщини» Олександр Леонідович Джобулда, вчитель історії Новосинявської ЗОШ І-ІІІ ступенів, «Соціально- господарські аспекти відбудови в 1944-1946р.р.» Ігор Петрович Русий, вчитель історії Пасічнянського НВК, член Національної спілки краєзнавців України.

У виконанні працівників районного Будинку культури Анатолія Лотишко, Зої Ткачук, Ніли Лотишко, Людмили Коваль прозвучали пісні «Заплакало небо» та «Нас весна не там зустріла».

Ведуча заходу підвела підсумки круглого столу, побажала успішного проходження естафети по нашому районі та вдалої передачі естафети Летичівщині. Всім миру, добра, злагоди та благополуччя!

 

Переглядів: 747 | Додав: Світлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Нові надходження
Акція

Рекомендуємо
ознайомитись

Акція

Архів
записів

Акція

Наші партнери

Старосинявська громада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
УБА
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Конструктор сайтов - uCoz -->

Наша адреса:

смт Стара Синява вул. Грушевського, 61

тел. (03850)2-03-30

e-mail: bibliosinyava@i.ua

Сайт://sinyava-cbs.at.ua

Графік роботи:

Щоденно з 9:00 до 18:00

Неділя з 9:00 до 17:00

Вихідний – субота

Остання середа місяця – санітарний день

Вхід адмін