Старосинявська центральна бібліотека

  • Stormy coast

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

  • Splash!

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

Головна » 2017 » Апрель » 28 » СВЯТО ПОЕЗІЇ «СТАРОСИНЯВСЬКА ВЕСНА-2017»
13:22
СВЯТО ПОЕЗІЇ «СТАРОСИНЯВСЬКА ВЕСНА-2017»

Буйним весняним квітом, щемкою поезією, передзвоном пісень 25 квітня 2017 року до Старої Синяви завітало традиційне свято поезії «Старосинявська весна», котре започатковане 22 роки тому як гілочка «Романівської весни», яка проводиться на батьківщині Максима Рильського. У читальній залі центральної районної бібліотеки, у літературно-мистецькій світлиці «Дотик до душі», зібралися поети-літератори району та гості Старосинявщини, які прибули з трьох областей: Хмельницької, Вінницької та Київської. Радість нашого свята приїхали розділити хмельничани: член НСПУ Віталій Міхалевський, наш краянин, поет Володимир Ярчук, поетеса Галина Корицька, літератор Борис Кузіна, а також хмільничани, члени літературно-мистецького клубу «Золота троянда» (Вінниччина): Таїса Громада, Валентина Павленко, Віра Шурман. Зі столиці завітав на свято поет С.Цушко, член НСПУ, автор багатьох збірок. Ведуча свята бібліотекар Данілкович Н.П. відмітила, що сьогодні в бібліотеці зібралися люди, яким не байдужі рідне слово, теперішнє і майбутнє української літератури, наша пречудова українська мова. У цій залі зібралися люди, які мають у серці джерелинку, котра прагне до світлого і красивого. А поезія і є отим світлом, яке живить повсякчас.

Зі святом поезії привітання висловили заступник голови райдержадміністрації О.Ліщишина, начальник відділу культури, національностей, релігії та туризму Старосинявської селищної ради Б.Німець. Піснею на вірш Любови Сердунич «Стара Синява» (композитор – Вікторія Бондаренко зі Львова) тріо РБК привітали гостей і всіх учасників свята.

«Старосинявській весні» – 22 роки! Привітала гостей та нагадала сторінки історії нашого свята директор ЦБС О. Іванець. Вона наголосила, що щиро раді зустрічі на святі, яке об’єднує, надихає, духовно зближує та побажала всім міцного здоров’я, нових творчих злетів, невтомного пошуку, яскравого буяння поетичних паростків та побажала, щоб і надалі «Старосинявські весни» збирали творчих та щирих душею особистостей.

На святі також представила свою творчість і письменниця, просвітянка, дослідниця голодоморів, краєзнавець, голова районного літературного об’єднання «Джерелинка» Любов Сердунич. Прозвучала пісня на вірш Л.Сердунич «Вербичка» (композитор – Іван Пустовий з міста Хмельницький) у виконанні тріо РБК.

Хмільничани, як завжди, приїхали з дарунками, квітами, щедрими привітаннями, віршами і піснями. Поетеса і співачка, лавреат пісенних конкурсів Віра Шурман вкотре зачарувала своїм самобутнім голосом і віночком пісень на власні вірші та на вірші інших авторів, цього разу - Сергія Цушка та Любови Сердунич. Разом з вітаннями і квітами поети Таїса Громада та Валентина Павленко дарували власні вірші, пісні, авторські збірки.

Свято поезії – це нові знайомства, цікаве спілкування, нові імена. Цього року у рубриці «Відкриваємо нові імена» свою творчість представила Катерина Гордова з села Сьомаки, яка познайомила зі своїми творами і заспівала власну пісню. Традиційно учасники свята поклали квіти до пам’ятника Т. Шевченкові, де сфотографувалися на згадку.

«Старосинявська весна -2017» добігла кінця та не завершилась розмова про поезію, як не вичерпується душа, натхненна красою, і щирістю, і добром. Тож частіше звертаймо свої душі до поезії, а вже вона зробить наше життя шляхетнішим, світлішим, гідним людини.

Переглядів: 566 | Додав: Світлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Нові надходження
Акція

Рекомендуємо
ознайомитись

Акція

Архів
записів

Акція

Наші партнери

Старосинявська громада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
УБА
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Конструктор сайтов - uCoz -->

Наша адреса:

смт Стара Синява вул. Грушевського, 61

тел. (03850)2-03-30

e-mail: bibliosinyava@i.ua

Сайт://sinyava-cbs.at.ua

Графік роботи:

Щоденно з 9:00 до 18:00

Неділя з 9:00 до 17:00

Вихідний – субота

Остання середа місяця – санітарний день

Вхід адмін