Старосинявська центральна бібліотека

  • Stormy coast

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

  • Splash!

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

Головна » 2016 » Октябрь » 12 » "Старосинявська громада: минуле і сьогодення"
14:16
"Старосинявська громада: минуле і сьогодення"

    12 жовтня 2016 року  в читальному залі центральної районної бібліотеки відбулась гарна подія - презентація науково-пізнавального видання: «Старосинявська громада: минуле і сьогодення», автором якого є Володимир Захар’єв.  Дане видання вийшло у місті Хмельницькому у видавництві А.Цюпак у вересні 2016 року. На вихід такого презентаційного довідника жителі Старосинявської громади чекали дуже довго. Дана зустріч відбулась напередодні світлого дня Покрови Пречистої Богородиці, Дня захисника України, Дня Українського козацтва та дня народження нашого рідного селища. Це пам’ятна подія для всіх жителів Старої Синяви, адже ми повинні любити і поважати той куточок рідного краю, де народилися і живемо, де жили наші діди і прадіди. А щоб по- справжньому любити нашу краплинку на карті Поділля, мальовничу Стару Синяву, потрібно насамперед знати і з повагою відноситись до її історичного минулого. Відкрила захід бібліотекар 1 категорії Данілкович Наталя Петрівна, яка сказала, що ми сьогодні впевнено стверджуємо, що Старосинявщина – край козацький. Ми гордимося, поважаємо і вивчаємо історію рідного краю. Вірш Сергія Цушка «Так буває…» прочитав учень Старосинявської ЗОШ І-ІІ ступенів №1 Кицун Саша.

     Довідник, який презентували має просту і зрозумілу назву: «Старосинявська громада: минуле і сьогодення». Він є візитівкою нашого краю. Адже в ньому розміщена коротка інформація про Старосинявську об’єднану територіальну громаду, промисловість, сільське господарство краю, шкільну, дошкільну та позашкільну освіту в громаді, охорону здоров’я, культуру, релігійне життя Старосинявщини, історичну довідку з минулого краю та інформація про видатних уродженців краю. Як виник задум написати таке видання  розповів головний організатор цього проекту Захар’єв Володимир Анатолійович, поет, прозаїк, журналіст, археолог, краєзнавець, який працює в обласному краєзнавчому музеї. За освітою – журналіст. Очолював колектив районної газети «Дунаєвецький вісник», був власкором УКРІНФОРМу по Хмельницькій області. Очолював Дунаєвецьке літературно-мистецьке об’єднання «Сонях» ім. В. Бабляка. Тепер – голова Хмельницкого обласного осередку Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України», постійний учасник свята поезії «Старосинявська весна». Автор чотирьох художніх та чотирьох наукових книг.

    До створення даного видання долучилися також жителі селища Куцоконь Ганна Василівна та Цирульник Лариса Миколаївна, вчителі Старосинявського НВК, які зараз на заслуженому відпочинку.

    З вітальним словом до учасників презентації звернувся голова Старосинявської селищної ради Здебський Віталій Едуардович, який наголосив про те, що вихід даного краєзнавчого видання є подією в житті нашої громади та подякував автору та всім, хто долучився до його створення. До вітальних слів приєдналися також голова районної державної адміністрації Русий І.П. та голова районної ради Франчук В.В.

   Про важливість виходу даного видання про Старосинявщину говорили  член Національної спілки краєзнавців України, голова районної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка  Сердунич Л.А., голова районного об’єднання краєзнавців Поліщук А. С., жителі громади Лучіцький О.І., Кравчук Ю.М., Гурина Л.С. Власний вірш про Стару Синяву прочитала Сердунич Л.А,  а Кравчук Ю.М. подарував для районної книгозбірні книгу І.Ольховського «Як виникла УПА».

     На завершення заходу  директор ЦБС Іванець О.М. подякувала всім за участь у заході, побажала міцного здоров’я, миру та злагоди в нашій рідній Україні. Всім учасникам презентації автор подарував дане видання з дарчим підписом.

Переглядів: 592 | Додав: Світлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Нові надходження
Акція

Рекомендуємо
ознайомитись

Акція

Архів
записів

Акція

Наші партнери

Старосинявська громада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
УБА
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Конструктор сайтов - uCoz -->

Наша адреса:

смт Стара Синява вул. Грушевського, 61

тел. (03850)2-03-30

e-mail: bibliosinyava@i.ua

Сайт://sinyava-cbs.at.ua

Графік роботи:

Щоденно з 9:00 до 18:00

Неділя з 9:00 до 17:00

Вихідний – субота

Остання середа місяця – санітарний день

Вхід адмін