Старосинявська центральна бібліотека

  • Stormy coast

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

  • Splash!

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

Головна » 2017 » Март » 15 » Презентація книги «Старосинявщина в історії та документах»
16:28
Презентація книги «Старосинявщина в історії та документах»

З нагоди 73-ї річниці визволення району та області від нацистських загарбників, Шевченківських днів 10 березня 2017 року в залі районного Будинку культури відбулася презентація книги «Старосинявщина в історії та документах». На презентації були присутні представники влади, працівники установ і організацій, освітяни, бібліотекарі шкільних і сільських публічних бібліотек громади та всі ті, хто цікавиться історією рідного краю. Від імені учасників зібрання поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, Меморіалу Слави та вшанували пам’ять борців за волю та незалежність нашої держави хвилиною мовчання.

До написання цієї книги причетні відомі науковці, працівники державних архівів Хмельницької та Житомирської областей, вчителі, краєзнавці, дослідники і просто пересічні громадяни. Від нашого козацького краю в знак шани та поваги вручено запашний, подільський коровай гостям заходу: головному науковому співробітнику відділу інформаційних технологій Державного архіву області Галатирі В.В., директору історико- краєзнавчого заповідника «Меджибіж» Погорільцю О.Г., директору історико-краєзнавчого заповідника «Самчики» Пажимському Б.О., які у своїх виступах відмітили, що вихід такого видання є визначною подією в житті Старосинявщини.

На теренах нашого славетного краю підготовлено і видруковано книгу, яка узагальнила історичний розвиток Старосинявщини з найдавніших часів до сьогодення. І це відрадно, тому що так молодь і прийдешні покоління долучаються до славетної історичної пам’яті нашого краю.

Книга має об’єм 304 аркуші та складається з двох частин. У другій частині книги вміщено близько 200 документів з фондів архіву, які дають можливість дослідити історичний період 19-го – 20-го століть. Ініціатива написання цього розділу належить працівникам Державного архіву Хмельницької області на чолі з відомим істориком, науковцем, кандидатом історичних наук, директором архіву Байдичем В.Г., який був одним із трьох рецензентів цього видання. Упорядниками усіх архівних документів стали директор архіву Байдич В.Г., кандидат історичних наук Олійник Ю.В., головний науковий співробітник відділу інформаційних технологій державного архіву області Галатир В.В., начальник архівного відділу райдержадміністрації Сологуб Л.Л.

Своїми враженнями поділились краяни, члени Національної спілки краєзнавців України, які є авторами першої частини. В ній вміщено історико-краєзнавчий нарис від найдавніших часів до наших днів. Це: голова райдержадміністрації Русий І.П., вчитель історії Старосинявського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» Собур О.В., вчитель історії Адампільської ЗОШ І-ІІІ ступенів Поліщук А.С., член Національної спілки журналістів України, редактор районної газети «Колос» Козельський І.Д., член Національної спілки журналістів України, Асоціації дослідників голодоморів в Україні, голова районної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка Сердунич Л.А.

Переможці багатьох міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів Даринка Гінгазова, Наталія Маринчак та працівники РБК подарували присутнім пісні про Україну та Старосинявщину.

Працівники центральної районної бібліотеки організували книжково-ілюстративну виставку «Моя Старосинявщино, прекрасна, краплинко української краси», на якій представили для перегляду видання місцевих краєзнавців, поетів, письменників, матеріали науково-краєзнавчих конференцій, що проходили на терені району та матеріали методично-бібліографічного відділу бібліотеки про рідний край.

Переглядів: 621 | Додав: Світлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Нові надходження
Акція

Рекомендуємо
ознайомитись

Акція

Архів
записів

Акція

Наші партнери

Старосинявська громада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
УБА
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Конструктор сайтов - uCoz -->

Наша адреса:

смт Стара Синява вул. Грушевського, 61

тел. (03850)2-03-30

e-mail: bibliosinyava@i.ua

Сайт://sinyava-cbs.at.ua

Графік роботи:

Щоденно з 9:00 до 18:00

Неділя з 9:00 до 17:00

Вихідний – субота

Остання середа місяця – санітарний день

Вхід адмін