Старосинявська центральна бібліотека

  • Stormy coast

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

  • Splash!

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

Головна » 2019 » Январь » 22 » Круглий стіл «Соборність – це єдність і злагода»
16:38
Круглий стіл «Соборність – це єдність і злагода»

 

  22 січня 2019 року в читальному залі бібліотеки відбувся круглий стіл «Соборність – це єдність і злагода», присвячений 100-річчю з часу проголошення Соборності нашої держави, в якому взяли участь заступник селищного голови Світлана Лакуста, начальник архівного відділу райдержадміністрації Людмила Сологуб, головний спеціаліст відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету селищної ради Петро Скригунець, головний спеціаліст відділу культури, національностей, релігії та туризму селищної ради Ганна Бортник, представник громадської організації «Яворина», краєзнавиця Любов Сердунич, представники установ та організацій громади, учні 10-х класів та вчитель історії Старосинявського НВК Оксана Собур, користувачі бібліотеки. Розпочала святковий захід бібліотекар Ірина Шпак, яка наголосила : «Людина народжується і отримує в спадщину саме дороге – Батьківщину. ЇЇ не обирають, вона, як і мати – твоя доля. Україна! Країна хвилюючої краси, радості і печалі, розкішний вінок з рути і барвінку, чорнобривців і калини. Це бентежна історія мужнього народу, що віками боровся за волю, за єдність, за своє щастя, свідками чого є високі в степах обеліски, могили й пам’ятники». Ведуча заходу провела також для присутніх історичний екскурс в історію становлення Незалежності і Соборності України, який завершила рядками: «Здійснились віковічні мрії, якими жили, і за які вмирали кращі сини України», а також запросила переглянути відеофільм про ті вікопомні історичні події, які сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України.

З вітальним словом до присутніх звернулася заступник селищного голови Світлана Лакуста: «День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді, в Києві, на Софіївській Площі відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Відновлення територіальної цілісності України є головним пріоритетом для нашої держави сьогодні. Єдність і свобода для нас – це безцінний скарб! Хай допоможе Бог знову нам, всім українцям об’єднатися, жити в мирі і злагоді та прославляти рідну Україну».

Начальник архівного відділу райдержадміністрації Людмила Сологуб також привітала всіх зі святом, розповіла цікаві маловідомі факти з історії підписання Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, підтвердивши свою розповідь архівними матеріалами.

Бібліотекар Ірина Шпак закликала учасників заходу згадати у молитвах усіх героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилили голови під час хвилини мовчання. Представник громадської організації Любов Сердунич закликала надати посильну допомогу у придбанні теплого одягу та продуктів харчування для воїнів, які на сході боронять Соборність і Незалежність нашої держави.

Музичне вітання «Благослови» виконали працівники районного Будинку культури Зоя Ткачук та Ніла Лотишко.

На завершення заходу всі учасники взялися за руки і утворили «Ланцюг єдності» та разом побажали нашій державі сили, любові і великої віри. Також переглянули розгорнуту книжково-ілюстративну виставку «Єдина і неподільна Україна».

Переглядів: 476 | Додав: Світлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Нові надходження
Акція

Рекомендуємо
ознайомитись

Акція

Архів
записів

Акція

Наші партнери

Старосинявська громада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
УБА
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Старосинявська селищна рада
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Конструктор сайтов - uCoz -->

Наша адреса:

смт Стара Синява вул. Грушевського, 61

тел. (03850)2-03-30

e-mail: bibliosinyava@i.ua

Сайт://sinyava-cbs.at.ua

Графік роботи:

Щоденно з 9:00 до 18:00

Неділя з 9:00 до 17:00

Вихідний – субота

Остання середа місяця – санітарний день

Вхід адмін